“Vieta ir ekskluzīva, no tās paveras fantastisks skats uz Vecrīgas jumtiem un tuvējo baznīcu torņiem. Tomēr šis nav dārgs restorāns respektablai publikai, bet demokrātiska maltīšu ieturēšanas un satikšanās vieta cilvēkiem ar dažādu dzīvesveidu, gaumi un ēšanas paradumiem, un par to liecina arī izvēlētais nosaukums.” tā žurnālā Latvijas Architektūra min Jolanta Tomševica.

Žurnālā vari iepazīties ar stāstu par BURZMAS tapšanu, komentārus no dizaineres Evijas Ķirsones-Slavinskas par izaicinājumiem radīšanas procesā un sasniegumiem, kā arī uzzināt vairāk par izmantotajiem materiāliem.
“Dizainere uzsver, ka veidojot interjeru, ir svarīgi, kas un kādi būs potenciālie klienti. Šeit ir tūristi, studenti un Vecrīgas apmeklētāji. Tāpēc food hall interjers tika veidots daudzslāņains, ar piesātinātu, neierastu vidi un lielu detalizāciju, ar WOW efektiem, kas piesaista uzmanību. Tie ir grafiskā dizainere Uģa Drengera veidotie murāļi uz halles grīdām, stiklotās kolonnas ar dažāda spektra burbuļu straumēm Rest & Taste zonā, pēc rasējumiem veidoti, neierastas formas gaismekļi un dekoratīvie, sarkanie koki, kas ir īpaši iespaidīgs akcents.”
Gan visa telpa kopumā, gan katra atsevišķā stacija ir plānota rūpīgi un radīta ar īpašu māksliniecisku pieskārienu.
Telpai nav sabiedrikās ēdināšanas iestādēm tik raksturiskā šabloniskuma, un par to liecina gan pēc īpašajiem rasējumiem veidotās mēbeles un gaismas ķermeņi, gan izvēlētās krāsu paletes spektrs. Tas it kā nemanāmi vijas cauri visai lielajai telpai, savdabīgi organizējot un vienlaikus nodalot katru staciju, bet tajā pašā laikā izceļot būtisko un sasaucoties ar krāsu toņiem ainavā aiz loga.
Pilnu rakstu lasi Latvijas architektūra Burtnīca Nr. 167(4)2023.
BURZMA virs Vecrīgas jumtiem
Žurnāls Latvijas architektūra Burtnīca Nr. 167(4)2023
Teksts: Jolanta Tomševica
Foto: Evijas Ķirsones-Slavinskas arhīvs, Ingus Bajārs


